Συχνές ερωτήσεις

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις που αφορούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Έχετε απορίες σχετικώς με τις υπηρεσίες του ιατρείου μας;

Έχουμε μαζέψει τις πιο συχνές ερωτήσεις που μας κάνετε και φτιάξαμε τον παρακάτω οδηγό ερωτήσεων και απαντήσεων για την αμεσότερη εξυπηρέτηση σας. Ανατρέξτε στην ερώτηση που σας ενδιαφέρει και διαβάστε τις αντίστοιχες απαντήσεις.

Σε περίπτωση που δεν βρείτε το ερώτημα ή την απάντηση που σας ενδιαφέρει, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Συχνές ερωτήσεις:

Οι κυριότεροι λόγοι που οι ασθενείς χρειάζονται ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) είναι επειδή το εσωτερικό του δοντιού (ο πολφός ή το ‘’νεύρο’’) φλεγμαίνει ή έχει επιμολυνθεί. Τόσο για τη φλεγμονή όσο και για τη μόλυνση υπάρχουν διάφορες πιθανές αιτίες: βαθιά τερηδόνα, επαναλαμβανόμενες οδοντιατρικές θεραπείες στο ίδιο δόντι, εμφράξεις (σφραγίσματα) ή στεφάνες (θήκες) με μικροδιαρροή στα όρια, ακόμη και ρωγμές. Τα μικρόβια μπορεί να έχουν προσβάλλει επίσης το κόκκαλο της γνάθου και να έχει σχηματιστεί μία κύστη. Όταν η φλεγμονή ή η μόλυνση παραμείνει αθεράπευτη, μπορεί να προκληθεί πόνος, απόστημα ή απώλεια του δοντιού.

Η ενδοδοντική θεραπεία- γνωστή επίσης ως ‘απονεύρωση’- είναι ένα είδος καθαρισμού του εσωτερικού των δοντιών. Είναι απαραίτητη όταν ο πολφός (το ‘’νεύρο’’) φλεγμαίνει ή έχει επιμολυνθεί. Κατά τη διάρκεια της ενδοδοντικής θεραπείας , ο ειδικός ενδοδοντολόγος αφαιρεί τον πολφό που έχει τη φλεγμονή/μόλυνση, προσεκτικά καθαρίζει και μορφοποιεί τον εσωτερικό χώρο του δοντιού τον οποίο και τελικώς σφραγίζει και μονώνει. Στη συνέχεια, είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψετε στον οδοντίατρο σας προκειμένου να τοποθετηθεί η τελική αποκατάσταση (σφράγισμα, θήκη) τόσο για τη προστασία του όσο και για τη λειτουργικότητα του. Η μοντέρνα ενδοδοντική θεραπεία, μοιάζει αρκετά με μία έμφραξη (σφράγισμα) ρουτίνας και συνήθως μπορεί να ολοκληρωθεί σε μία συνεδρία, δεδομένου της κατάστασης του δοντιού και των προσωπικών σας προτιμήσεων. Πρόκειται για μία άνετη εμπειρία, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το πέρας της θεραπείας.

Σώζοντας και διατηρώντας το φυσικό δόντι, μέσω της ενδοδοντικής θεραπείας, έχει πολλά πλεονεκτήματα όπως φυσική εμφάνιση, φυσιολογική μασητική ικανότητα και αίσθηση, αποτελεσματικό δάγκωμα και προστασία των γειτονικών δοντιών από εκτεταμένη φθορά και φόρτιση. Η ενδοδοντική θεραπεία σας βοηθά να διατηρήσετε το φυσικό σας χαμόγελο και να συνεχίσετε να τρώτε τα φαγητά που σας αρέσουν, περιορίζοντας την ανάγκη για συνεχή οδοντιατρική παρέμβαση. Με τη κατάλληλη φροντίδα και περιποίηση, τα «απονευρωμένα» δόντια μπορούν να κρατήσουν όσο και τα υπόλοιπα φυσικά δόντια.

Ο ενδοδοντολόγος είναι ένας ειδικός οδοντίατρος για τη πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενειών του εσωτερικού του δοντιού. Αυτό το πεδίο σπουδών ονομάζεται Ενδοδοντία και ένας ενδοδοντολόγος ειδικεύεται σε αυτόν τον τομέα της οδοντιατρικής. Έχοντας ολοκληρώσει 5 χρόνια σπουδών στην οδοντιατρική σχολή, συνέχισε τις σπουδές του για ακόμη 3 χρόνια εκπαιδευόμενος αποκλειστικά σε κάθε είδους ενδοδοντική επέμβαση. Παρόλο που η πλειονότητα των απονευρώσεων γίνεται από γενικούς οδοντιάτρους, ένας ενδοδοντολόγος είναι ένας επίσημα εκπαιδευμένος ειδικός, η πρακτική του οποίου περιορίζεται αποκλειστικά στη μη χειρουργική και χειρουργική θεραπεία του εσωτερικού το δοντιού με τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού. Ο ενδοδοντολόγος, ως επί το πλείστων, εκτελεί δύσκολα και περίπλοκα περιστατικά ενδοδοντικών θεραπειών, επαναλήψεων και μικροχειρουργικής.

Ο οδοντίατρός σας, εκτιμώντας την κατάσταση και τη δυσκολία της ενδοδοντικής θεραπείας (απονεύρωσης) που χρειάζεστε, σας παρέπεμψε σε εξειδικευμένο ενδοδοντολόγο, προκειμένου να σας δώσει τη δυνατότητα να λάβετε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Η παραπομπή σε ειδικό δε σημαίνει αδυναμία του οδοντιάτρου σας, αλλά σωστή εκτίμηση και κρίση της κατάστασής σας, με στόχο την παροχή σε εσάς της ανώτερης δυνατής οδοντιατρικής φροντίδας.

Η θεραπεία γίνεται υπό τοπική αναισθησία αρά για τον ασθενή είναι εντελώς ανώδυνη. Η τοπική αναισθησία χορηγείται ελεγχόμενα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και με τεχνική που είναι πλήρως ανώδυνη. Συνεπώς δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι, σε αντίθεση με μύθους και πρακτικές του παρελθόντος, ο πόνος έχει εξαλειφθεί από τη σύγχρονη διαδικασία ενδοδοντικής θεραπείας (απονεύρωσης).

Όπως συμβαίνει σε πολλές ιατρικές πράξεις, έτσι και στην περίπτωση της ενδοδοντικής θεραπείας (απονεύρωσης) η πιθανότητα επιτυχίας δεν είναι 100%. Περιστασιακά, ένα δόντι μπορεί να μην επουλωθεί μετά την αρχική θεραπεία για ποικίλους λόγους. Αυτοί μπορεί να είναι η σύνθετη εσωτερική ανατομία του δοντιού (πχ επιπλέον εσωτερικοί σωλήνες που δεν βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της αρχικής θεραπείας), η καθυστερημένη τοποθέτηση της τελικής αποκατάστασης (σφράγισμα ή θήκη), η ανεπαρκής αποκατάσταση του δοντιού και ο ανεπαρκής καθαρισμός του πολφού μέχρι το άκρο της ρίζας. Μερικές φορές νέα προβλήματα μπορούν να διακινδυνεύσουν ένα ήδη θεραπευμένο δόντι όπως μία νέα τερηδόνα, ένα σπασμένο σφράγισμα ή ένα κάταγμα του δοντιού. Σε αυτές τις περιπτώσεις και εφόσον η πρόγνωση του δοντιού είναι καλή, η επανάληψη της προηγούμενης ενδοδοντικής θεραπείας μπορεί να σώσει το δόντι.

Υπάρχουν αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν για να σωθεί ένα δόντι. Η πιο γνωστή από αυτές ονομάζεται ακρορριζεκτομή ή αφαίρεση του άκρου της ρίζας. Η επέμβαση αυτή απαιτείται περιστασιακά όταν η φλεγμονή ή η μόλυνση επιμένει στη περιοχή της γνάθου όπου βρίσκεται ένα δόντι στο οποίο έχει ήδη πραγματοποιηθεί ενδοδοντική θεραπεία. Σε αυτή τη μικροχειρουργική διαδικασία, ο ενδοδοντολόγος ανοίγει τα ούλα γύρω από το δόντι για να αποκαλύψει την υποκείμενη περιοχή της γνάθου και να αφαιρέσει οποιονδήποτε παθολογικό ιστό. Τα τελευταία 1-3 χιλ. της ρίζας επίσης αφαιρούνται και τοποθετείται ένα ειδικό εμφρακτικό υλικό για να μονωθεί επιπλέον η ρίζα του δοντιού. Τέλος, μερικά ράμματα τοποθετούνται για την ταχύτερη επούλωση των ούλων. Κατά τους επόμενους μήνες, το κόκκαλο της γνάθου σταδιακά επουλώνεται γύρω από τη ρίζα απουσία φλεγμονής και συμπτωμάτων. Πρόκειται για μία άνετη επέμβαση, η οποία πραγματοποιείται με τη χρήση τοπικής αναισθησίας, ενώ τα μετεγχειρητικά συμπτώματα είναι πολύ ήπια.

Παρόλο που οι ενδοδοντικές επεμβάσεις αποσκοπούν να βοηθήσουν τον ασθενή να σώσει το(τα) δόντι(δόντια) του, κάποιες φορές αυτό δεν είναι εφικτό. Στη περίπτωση αυτή, η μόνη εναλλακτική λύση είναι η εξαγωγή (αφαίρεση) του δοντιού. Η αφαίρεση ενός ή περισσότερων δοντιών επηρεάζει την αισθητική εικόνα, την ικανότητα μάσησης και επιτρέπει στα γειτονικά υγιή δόντια να μετακινηθούν, επηρεάζοντας με αυτό το τρόπο τη συνολική υγεία του ασθενούς. Για τους λόγους αυτούς, τα δόντια που αφαιρούνται πρέπει να αντικαθίστανται με τεχνητά δόντια, όπως εμφυτεύματα, γέφυρες ή μερικές οδοντοστοιχίες. Οι επιλογές αυτές θα πρέπει να συζητηθούν με τον οδοντίατρο σας.

Η έρευνα έχει δείξει πως τόσο η ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση) όσο και τα εμφυτεύματα είναι εξίσου αποτελεσματικά. Για το λόγο αυτό είναι πιο λογικό να προσπαθήσει κανείς αρχικά να σώσει τα φυσικά του δόντια. Εξάλλου, τίποτα άλλο δεν δείχνει και λειτουργεί όπως αυτά. Αν για οποιοδήποτε λόγο, η ενδοδοντική θεραπεία δεν επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, τότε τα εμφυτεύματα αποτελούν τη καλύτερη εναλλακτική επιλογή. Η τελική απόφαση θα πρέπει πάντα να έχει γνώμονα τη γενικότερη υγεία και ευεξία.

Στο ιατρείο μας παρέχουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπηρεσίες ενδοδοντικής θεραπείας και μικροχειρουργικής. Αυτό γιατί έχουμε εξειδικευτεί στο συγκεκριμένο αντικείμενο και η εκπαίδευσή μας στην Ολλανδία μας έχει εμπνεύσει με τη νοοτροπία της καλύτερης εξειδικευμένης παροχής υπηρεσιών στον ασθενή, αλλά και της αρμονικής συνεργασίας με το συνάδελφο Οδοντίατρο.

Aποστολή μας είναι να σας παρέχουμε την καλύτερη ενδοδοντική θεραπεία που είναι διαθέσιμη οπουδήποτε. Η φιλοσοφία μας τοποθετεί το ιατρείο μας στην κορυφή των ενδοδοντικών ιατρείων. Το ιατρείο μας είναι ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά ιατρεία της περιοχής με χειρουργικά οπτικά μικροσκόπια, ψηφιακή ακτινογραφία και τη χρήση laser ερβίου και χρωμίου, (Er.Cr.Y.S.G.G). Η έμφαση μας στη ποιότητα βοήθησε τους παραπέποντες ιατρούς να βελτιστοποιήσουν τις δυνατότητες των ιατρείων τους. 

Το ιατρείο μας είναι γνωστό για τη δέσμευση μας στην αριστεία. Η δέσμευση μας απέναντι ​​σας είναι να λαμβάνετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα σήμερα.

Εδώ είναι μερικά μόνο πράγματα που κάνουν το ιατρείο μας μοναδικό:

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ

Από το γραφείο υποδοχής μέχρι την αίθουσα εξετάσεων, το ιατρείο μας αποτελείται από επαγγελματίες που παίρνουν πολύ σοβαρά τη στοματική σας υγεία. Χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας σχεδιασμένο με γνώμονα την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε κορυφαία φροντίδα. Καθώς περπατάτε στο γραφείο μας, θα παρατηρήσετε ότι όλα είναι καθαρά, άνετα και σχολαστικά αποστειρωμένα. Η ασφάλεια και η άνεση σας είναι προτεραιότητα μας.

ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Γνωρίζουμε ότι ο χρόνος σας είναι πολύτιμος για εσάς και γι' αυτό προσφέρουμε εκτεταμένες ώρες γραφείου σε επιλεγμένες ημέρες, υπενθυμίσεις οδοντιατρικών ραντεβού και γρήγορο χρόνο διεκπεραίωσης κλήσεων και αιτημάτων ραντεβού. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση ή προβληματισμό στο γραφείο, τηλεφωνικά ή μέσω email.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ

Στο ιατρείο μας, έχουμε τα προσόντα να χειριστούμε όλες τις πτυχές των οδοντιατρικών σας αναγκών, ώστε να είστε πάντα περιτριγυρισμένοι από άτομα που εμπιστεύεστε. Εάν πρέπει να σας παραπέμψουμε, υποσχόμαστε να σας στείλουμε σε προσεκτικά ελεγμένους συναδέλφους που εφαρμόζουν τις ίδιες επαγγελματικές αρχές στο γραφείο τους που κάνουμε εμείς στο δικό μας.

ΑΝΕΣΗ

Σεβόμαστε και κατανοούμε ότι πολλοί ασθενείς βιώνουν οδοντιατρικό άγχος. Στο γραφείο μας, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι η εμπειρία σας είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη. Κοινοποιώντας ξεκάθαρα τι μπορείτε να περιμένετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας, είμαστε συχνά σε θέση να ανακουφίσουμε τον οδοντιατρικό φόβο. Σας ενθαρρύνουμε να έχετε μαζί σας ακουστικά και μουσική για να ακούσετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας και να μας ρωτήσετε για τις επιλογές οδοντικής καταστολής.

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Στο ιατρείο μας, δεν είστε απλώς ασθενής. Ενδιαφερόμαστε για εσάς και τις ανάγκες της στοματικής σας υγείας. Πιστεύουμε ότι θα βρείτε έναν φίλο στον ενδοδοντολόγο κατά την επίσκεψη σας!